Bernadette Kwaks

Mijn naam is Bernadette Kwaks en ik ben sinds 2008 actief met Konsilo.

De kikker heeft voor mij een diepere betekenis. Natuurlijk in eerste instantie vanwege mijn achternaam. Daarnaast staat de kikker voor mij ook voor humor. Ik vind humor erg belangrijk in het leven en dit ziet u terug in mijn werkwijze bij Konsilo. De kikker staat ook voor transformatie en ontwikkeling; twee kenmerken waar ik me in mijn begeleiding sterk voor maak. Als geboren Bosschenaar, ofwel ‘Oeteldonker’, neemt de kikker ook een centraal punt in als ik denk aan het gezellige carnaval in mijn geboortestad.

Na het behalen van mijn Hbo-diploma voor Arbeidsvoorziening, heb ik ruim 25 jaar lang ervaring opgedaan in coaching en advisering op het gebied van mens en werk. In 2008 heb ik heel bewust besloten om verder te gaan als zelfstandige. Nu zet ik mijn passie en plezier optimaal in voor professionele begeleiding.

Met regelmaat volg ik cursussen en opleidingen om mijn kennis en vaardigheden te vergroten en verdiepen, bijvoorbeeld: psychosociaal counselor, stressmanagement, Stress- en Burn-Out Coach.

Ik ben dus al geruime tijd gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die vastgelopen zijn in hun persoonlijke leven en/of hun loopbaan. Bedrijven schakelen mij in als zij hun medewerkers optimale ondersteuning willen bieden. Mijn begeleiding kan bijvoorbeeld dienen als preventie, of in het kader van duurzame inzetbaarheid. Mijn specialisatie komt ook van pas wanneer één van uw werknemers arbeidsongeschikt is geraakt en ondersteuning nodig heeft bij de re-integratie. Tevens ben ik inzetbaar wanneer uw organisatie afscheid moet nemen van een medewerker met bijvoorbeeld een outplacementtraject.

Humor, passie, plezier en professionaliteit: dat zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten om mensen op een fijne en effectieve manier te begeleiden.

Peggy Nooyen

Mijn naam is Peggy Nooyen en ik werk sinds 2017 voor Konsilo.

Het is voor mij een uitdaging om mijn kandidaten te helpen met het ontdekken van hun talenten, hun kwaliteiten en hun mogelijkheden, om vervolgens samen op zoek te gaan naar een werkplek waar zij gelukkig worden.

Als coach moet je stilstaan bij het emotioneel proces van de kandidaat. Zij verliezen mogelijk hun baan en de toekomst is onzeker. Door te luisteren, mee te denken en persoonlijke aandacht aan de problemen te schenken, geeft dit de ander vertrouwen. Het is belangrijk dat de kandidaat gaat denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Als coach stimuleer ik mijn kandidaten om in beweging te komen, zodat ze zelf de regie gaan nemen over hun toekomst.

Met mijn positieve, enthousiaste en open houding weet ik anderen te motiveren om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik voeg daar graag humor aan toe!

Het is mooi om te zien hoe mijn kandidaten tijdens het traject inzicht krijgen in hun krachten en kansen.

Dit geeft mij veel voldoening en energie!

Inge Kroesen

Mijn naam is Inge Kroesen en sinds 2020 ook actief voor Konsilo. In 2002 hebben de paarden mij op het spoor van coaching gezet. Paardencoaching is dan ook mijn specialiteit. Nu, ruim 18 jaar later, is mijn toolbox goed gevuld met een grote variëteit aan werkvormen die ik in kan zetten. Dan kun je denken aan systemisch coachen, Voice Dialogue en de levenslijn, om er maar een paar te noemen. Ik zet graag werkvormen in die zowel cognitie als gevoel aanspreken.

Ik ben zelden aan het werk. Coachen voelt namelijk zelden als werk! Dat komt omdat ik graag van betekenis ben voor mensen (individu of team) die de behoefte hebben om stappen te maken in hun ontwikkeling.

Wat mij boeit, is dat achter de coachvraag vaak een andere ontwikkelvraag schuilt. De vraag waarmee iemand zich aanmeldt voor coaching is vaak werkgerelateerd. Om er vervolgens al snel achter te komen dat de gewenste ontwikkeling en nodige interventies liggen op het niveau van persoonlijke ontwikkeling. Persoonlijke groei zorgt er dan voor dat ook in het werk mooie vooruitgang geboekt wordt.

Loopbaanvragen hebben mijn warme aandacht. Vraag je je af of je wel goed tot je recht komt in je huidige werk en / of werkomgeving? Geef je je talenten wel voldoende de ruimte? Baal je van je werk, loop je erin vast en wil je eruit? Ben je ziek geworden van je werk en heb je ontdekt dat je op de verkeerde weg zit? Benieuwd hoe je het werkgeluk weer kan hervinden? Het is fijn om dergelijke vragen samen met een coach te onderzoeken. Gun jij jezelf meer werkgeluk, dan sta ik voor je klaar. Daarbij zoek ik graag de diepgang op en zet ik in wat nodig is. Samenwerken met Konsilo biedt mij de mogelijkheid met en van vakgenoten te leren.

Time for change!

Wij helpen mensen en organisaties bij het verkrijgen van grip en het vergroten van plezier op professioneel en persoonlijk vlak